NAPAD NA EURO

Toples aktivistice pojavile se i u Varšavi

08.06.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Kako ne bi prošlo sve idealno za organizatore Europskog nogometnog prvenstva pobrinule su se aktivistice Femena, ženske skupine koja se bori za ljudska prava

Uoči utakmice između Poljske i Grčke, koja je bila i otvorenje Eura, kod Nacionalnog stadiona u Varšavi pojavila se je i ukrajinska skupina aktivistica.

One su ostale dosljedne kada je riječ o njihovoj borbi. Skinule su se u toples te su na taj način prosvjedovale uzvikujući svoj 'ratni poklič 'Fu.. Euro'.

Naravno, brzo su reagirali i organi reda koji su i uoči prvenstva imali pune ruke posla s Femen-om. Ta skupina je napadala trofej za pobjednika kontinentalne završnice u gradovima u kojima je bio izložen.

Njihova meta su bile i službene maskote prvenstva Slavek i Slavko, a u jednom intervju su izjavile kako će prekidati i druge događaje vezane uz Euro, od utakmica, ceremonija, novinskih konferencija…

Njihov cilj je ukazati na probleme koje donosi Euro, a to je procvat prostitucije pa su aktivistice poručile kako će Ukrajina i Poljska za vrijeme natjecanja postati velika javna kuća.