PONESITE KIŠOBRANE

Topao vikend, ali uz pljuskove i nevere

02.06.2016 u 10:28

Bionic
Reading

Pod utjecajem prostrane ciklone u naše će krajeve i narednih dana pritjecati vlažan i nestabilan zrak tako da će za vikend pa i u ponedjeljak biti lokalnih pljuskova i grmljavine kakve su jučer doživjeli Split i Trogir, ali i neka mjesta u unutrašnjosti poput Zaprešića. Stabilizacija vremena s više sunca i još višim temperaturama očekuje se tek od utorka.

U petak će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice uz više oblaka, moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, prijepodne uglavnom na Jadranu i u njegovom zaleđu, a poslijepodne i u unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 26°C.

U subotu će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice, uz jači razvoj oblaka, može pasti malo kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27°C.

U nedjelju i dalje biti toplo i nestabilno. Posvuda će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice uz jači razvoj oblaka može pasti malo kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom poslijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u ponedjeljak će i dalje biti promjenjivo, ali ipak nešto stabilnije pa će biti više sunca, a mjestimična kiša i lokalni pljuskovi bit će rjeđi. U nastavku tjedna očekuje se daljnja stabilizacija uz postupni porast temperatura.