ODŠTETA MILIJUN EURA

Tomasov na stolu ima ponudu Makabija iz Haife, ali…

19.01.2012 u 11:42

Bionic
Reading

Mladi zadarski veznjak Tomasov u društvu Subašića trenira odvojen od ostatka momčadi i nada se da će uskoro krenuti prema Izraelu

Da Hajduk ima sedam travnjaka bilo bi mu to malo da zadovolji sve kategorije igrača koje ima. Ne mislimo pritom na deset momčadi iz omladinske škole. Naime, Hajduk trenutačno ima prvu momčad koju vodi Krasimir Balakov, pa 'otpisane' koje vodi Zdenko Adamović, a sada je dobio i treću grupaciju. Marin Tomasov i Danijel Subašić, u dogovoru s Hajdukom, treniraju sami.

Nešto prije podne, bez trenera, istrčali su na glavni travnjak na trening, nanizali krugove i otišli u svlačionicu. Imaju nešto bolji status od 'otpisanih', koji nemaju pravo na glavni teren, ni na tople svlačionice. Ipak, Hajduk od Subašića i Tomasova očekuje koji euro odštete, i to što prije.

Obojica imaju otvorene transfere i mogu ih hitro realizirati. S time da Tomasov na stolu ima konkretnu ponudu izraelskog Makabija iz Haife. Odšteta iznosi milijun eura, a Tomasovu bi pripalo 300 tisuća eura po sezoni.

Čeka se samo da Zadrov vanjski suradnik Reno Sinovčić odustane od bilo kakvih potraživanja od Hajduka, da tih milijun eura, bez obzira na to što piše u ugovoru Tomasova i Hajduka, ostane na Poljudu. A ode li u Makabi, Tomasov bi iz Izraela mogao otići dođe li ponuda od milijun eura, s time da se svaki iznos viši od toga dijeli u omjeru 50:50 između njega i Makabija.

Realizira li se odlazak Tomasova, Hajduk ne bi puno inzistirao na odšteti za Subašića. Sa Sinovčićem bijeli žele biti u korektnim odnosima, zato Subašić i Tomasov nisu među 'otpisanima'. A ako sve u idućih nekoliko dana prođe dobro i igrači budu prodani, opet će zaživjeti opcija dolaska Ivana Santinija u Hajduk.