zagrebačka politička drama

Tomašević o GUP-u: Besramno, politička korupcija par excellence, ima tu posla za Uskok

07.02.2020 u 09:49

Bionic
Reading

'Apsolutno svi koji nešto znaju o prostornom planiranju šokirani ovim razvojem događaja', komentira Tomislav Tomašević iz Lijevoga bloka i stranke Zagreb amandmane na zagrebački GUP koje su predali Bandićevi zastupnici

Ukupno 86 amandmana predano je tijekom jučerašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine na GUP, od kojih je 15 HDZ-a, 6 gradonačelnika i 65 kluba zastupnika Milana Bandića.

'Nažalost, jučer je izglasano da amandmani idu u proceduru. Međutim, nisu usvojeni kao amandmani, još nije krenula raprava niti o GUP-u, niti amandmanima', rekao je gostujući na N1 televiziji Tomislav Tomašević.

Na novinarski upit ima li tu posla za USKOK rekao je kako smatra da apsolutno ima.

'Meni je također donekle i kukavički što su ti amandmani podneseni od strane cijelog kluba', dodao je te nastavio kako postoji još jedna teorija prema kojoj dio Bandićevih zastupničkih amandmana pripada zapravo HDZ-ovim.

'To je doslovce politčka korupcija par excellance', ističe.

Tomašević je objasnio kako cijela procedura GUP-a traje više od četiri i pol godine, a do sada su bile dvije javne rasprave, tri puta se GUP vraćao na doradu u Ministarstvo.

'Mislim da su svi koji znaju bilo što o prostornom planiranju u Hrvatskoj apsolutno šokirani ovih razvojem događaja', zaključuje Tomašević.

  • +8
Skupština Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX