razočaran presudom

[VIDEO] Tomašević o odluci suda za mjeru roditelj odgojitelj: 'Nije pravedno da nema mjesta u vrtićima, a troši se na ovu mjeru'

05.07.2022 u 11:37

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević komentirao je danas odluku Visokog upravnog suda o mjeri roditelj odgojitelj, kojom se ukida Odluka o izmjenama Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje

Novinari su ga, prenosi Dnevnik.hr, pitali o odluci Visokog suda o mjeri roditelj odgojitelj. Kaže da ne zna detalje, no prema informacijama koje dosad ima, razočaran je time što sud smatra da je odluka Grada nezakonita.

'U raspravi se vidjelo dosta različitih stavova svih sudaca, treba vidjeti kakvo je većinsko mišljenje. Razočarani smo odlukom i dalje ćemo vidjeti koja su nam pravna sredstva na raspolaganju da se to promijeni', rekao je.

'Ne možemo imati situaciju da imamo zamrznuto pola milijarde u proračunu, na taj način ne mogu se nikada povećati kapaciteti za gradske vrtiće', rekao je i dodao kako bi smanjivali naknade da bi se to stanje promijenilo jer nije pravedno da nema mjesta u vrtićima, a troši se na ovu mjeru.

Tomašević: Razočarani smo odlukom Vrhovnog suda Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika/Pixsell

'Samo jedna godina mjere roditelj odgojitelj dovoljna je da se riješe svi vrtići u Gradu Zagrebu', rekao je gradonačelnik.

O rebalansu proračuna neće razgovarati dok ne vidi presudu, rekao je.