jednostavna računica

Tomašević: Ako SDP krene dogovarati vlast s desnicom na nas neće moći računati

19.03.2024 u 19:51

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik o izbornim planovima stranke Možemo govorio je na RTL-u

Upitan što ako se dogodi da SDP-u nedostaje glasova i da krene dogovarati Vladu sa strankama desnice, kazao je da nanjih u tom slučaju neće moći računati.

"U tom slučaju nas nema u tome. Mi smo jasno govorili od početka i mislim da je to jako dobro da doista transparentno komuniciramo sve naše pozicije. Nikad nismo prevarili birače. Rekli smo da su različite opcije moguće da se HDZ makne s vlasti, a da mi budemo konstruktivni u tome. Isto tako smo jasno rekli da u zajedničku Vladu sa strankama desnice ne idemo. Osim toga, rekli su to i oni", rekao je Tomaševič na RTL-u Danas.

Na pitanje kakve su šanse da podrže HDZ rekao je -nikakve.

"Nikakva, ni teoretska. Mi se držimo svojih odluka. Tako isto i o samostalnom izlasku na izbore. Vidimo da neke stranke izlaze iz velike koalicije. Držimo se svojih odluka i smatramo da su dobre", naveo je Tomašević.

Dodao je da će će ulazak Zorana Milanovića u ovu predizbornu kampanju povećati izlaznost na izborima i mišljenja je da je to bitno kako bi izlaznost bila rekordna i HDZ maknuo s vlasti.

'Međutim, mi kao nova politička opcija s novim ljudima smo na lokalnoj razini pokazali da se može upravljati gradom bez ijedne korupcijske afere. Ako se ne krade, ima novca za sve. Dokazali smo svojim primjerom da se može. Glas za nas nije samo glas za micanje HDZ-a s vlasti, nego i glas za zeleno-lijeve politike', kazao je Tomašević.