BOLAN UDARAC

Tomašević izgubio vlast u dijelu Zagreba, zastupnik Možemo pretrčao u HDZ

03.10.2023 u 21:31

Bionic
Reading

U ponedjeljak je održana sjednica Vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb na kojoj je izglasano nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Vukoji, a umjesto njega šef vijeća postao je HDZ-ovac Dražen Hrkač

O ovome je javnost prva obavijestila članica Vijeća iz redova Možemo, Gordana Pasanec, koja je na Facebooku napisala da je za ovakav razvoj situacije odgovoran vijećnik Zdenko Gržin, koji je, prema njoj, od početka sabotirao prijedloge Vijeća.

'Znali smo da se spremaju zakulisne igre, ali uvijek vas u životu iznenade ljudi koji igraju i pozivaju na poštenje a istovremeno rade i misle posve drugo', prokomentirala je Pasanec i dodala: 'Postoji nešto što se zove čisti obraz'.

Lista platforme Možemo imala je tanku većinu u ovom vijeću od izbora 2021., s osam zastupnika uz pomoć SDP-ova dva.

  • +10
Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Jadranko Baturić, dugogodišnji predsjednik vijeća ove gradske četvrti iz redova Bandićeve stranke BM365, za Večernji kaže da je razlog ovog manevra oporbe loša realizacija projekata.

Za komentar ovakvog razvoja situacije na tiskovnoj konferenciji upitan je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je rekao: 'Mi imamo 650 vijećnika i taj jedan je promijenio stranu. Volio bih vidjeti jednu stranku gdje je ta brojka tako mala. Vjerujem da je to iz partikularnih interesa i nadam se da će u HDZ-u ostvariti ono što je time htio'.