redovna presica

Tomašević: Djelatnica muzeja prijavljena policiji zbog pronevjere više stotina tisuća eura

13.02.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u Parku Marije Ružičke Strozzi obilježavaju sadnju 5000. stabla u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja grada

Tom prigodom održali su redovnu konferenciju za medije.

'Dosad se u Zagrebu u prosjeku sadilo 2000 stabala godišnje, što je bilo dovoljno da se održava fond, ali ne da se broj stabala poveća. Zbog toga smo odlučili svake godine saditi 8000 stabala, odnosno četiri puta više', rekao je Tomašević, prenosi Dnevnik.hr.

'Radnici Zrinjevca rade na, ja bih rekao, povijesnoj promjeni u Zagrebu, a sva su stabla iz rasadnika Zrinjevca, tako da ne ih ne moramo kupovati od privatnika', dodao je te napomenuo da se ovime želi i, između ostalog, iz grada maknuti alergene poput breza.

Gradonačelnik je podsjetio da će tijekom nadolazećih školskih praznika žičara do Sljemena biti besplatna.

Kazao je i da je novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt policiji podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja zbog osnovane sumnje u pronevjeru više stotina tisuća eura proračunskog gradskog novca.

'Radi se sigurno o više stotina tisuća eura, ali još će se vidjeti kolika je šteta. To je definitivno nešto što se ne može tolerirati i što je za svaku osudu', istaknuo je.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet odbacio je primjedbe da Grad Zagreb postaje mjesto opasno za život nakon pada skele u centru grada i zida u Maksimiru.

'Ove akcidentne situacije koje spominjete izlaze izvan okvira onoga što bi grad mogao kontrolirati', istaknuo je Korlaet.

Pojasnio je da je sigurnost postavljenih skela u gradu, kojih ima puno zbog obnove zgrada od potresa, u odgovornosti projektanata skela, zatim izvođača i nadzornih inženjera, koje onda nadzire građevinska inspekcija. Istaknuo je i da grad ima 'dobru komunikaciju' s inspekcijom.

'Gradi se puno, puno zgrada je u obnovi, činjenica jest (...) da ova tri dionika trebaju poraditi na sigurnosti. Apeliram na projektante, izvođače i nadzorne inženjere da rade svoj posao kako treba', rekao je Korlaet.

I Tomašević je rekao da je stvar u investitorima i tvrtkama koje provode radove, a koji trebaju raditi po pravilima struke.