AKCIJA AGRAM

Tolić podnio ostavku na mjesto člana Uprave Holdinga

04.11.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Ivan Tolić podnio je ostavku na mjesto člana Uprave Zagrebačkog holdinga. Tolić je, poput svog šefa Slobodana Ljubičića, ostavku podnio samo na mjesto u Upravi ZGH-a, ali ne i na sve druge funkcije koje obnaša u toj tvrtki i povezanim društvima

Tolić, podsjetimo, obnaša dužnost voditelja podružnice ZET-a, prema upisu u registar Trgovačkog suda u Zagrebu jedan je od direktora ovlaštenih za zastupanje u Vodoopskrbi i odvodnji i Gradskoj plinari te član Nadzornog odbora u GSKG-u.

Pao je u USKOK-ovoj akciji Agram u kojoj je uhićeno 16 ljudi, uključujući gradonačelnika Milana Bandića i sada već bivšeg šefa ZGH-a Slobodana Ljubičića.

Na teret mu se stavlja da je zlouporabio položaj i ovlasti pri zapošljavanju dvoje ljudi jer u jednom slučaju osoba nije imala tražene kvalifikacije, a u drugom je osoba zaposlena na radno mjesto koje nije sistematizirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.

Najteža inkriminacija u njegovu slučaju je da je kao član Uprave ZGH na temelju specijalne Ljubičićeve punomoći provodio njegove i Bandićeve naloge preko kojih je posao zbrinjavanja otpada dobila tvrtka Petra Pripuza čime je Čistoća oštećena za 2,4 milijuna kuna,a Pripuzova tvrtka ostvarila nepripadnu korist od 1,6 milijuna kuna.

Šef ZET-a je u zalog da se brani sa slobode ponudio jamčevinu u iznosu pola milijuna kuna, a hoće li u konačnici odluka istražnog suca Zdenka Posavca o prihvaćanju jamstva biti i potvrđena, odlučit će za koji dan Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.