AKCIJA TUŽITELJSTVA

Todoriću u Nizozemskoj blokirani bankovni račun i tvrtka

23.11.2017 u 19:00

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je nove prijedloge hrvatskog tužiteljstva za daljnju blokadu imovine donedavnog čelnika Agrokora Ivice Todorića. Blokiran mu je račun u jednoj nizozemskoj banci te tvrtka Agrokor Investments B. V. u Amsterdamu

U proteklih desetak dana Županijski sud je prema prijedlozima zagrebačkog ŽDO-a donio nove mjere blokade Todorićeve imovine. Jedna od njih odnosi se na 2733 dionice Agrokora koje se u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu vode na ulagatelja Ivicu Todorića. Njihova je nominalna vrijednost oko 1,4 milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

Druge dvije blokade otišle su u Kraljevinu Nizozemsku. Jedna se odnosi na Todorićev bankovni račun u tamošnjoj ABN AMRO Bank N. V. Zasad nema podataka o mogućim sredstvima koja bi se nalazila na tom računu.

Druga privremena mjera je zabrana opterećenja ili otuđenja 100-postotnog udjela u tvrtki Agrokor Investments B. V. u Amsterdamu. Međutim, njezina vrijednost također je vrlo upitna.

  • +7
Ivica Todorić sa suprugom u Londonu Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

Sredinom prošlog mjeseca Todoriću blokirana četvrtina Kulmerovih dvora, te dvije nekretnine, oranice, na području Kloštar Ivanića ukupne površine oko 15.000 metara četvornih. Isto se dogodilo i s pašnjakom od oko 7000 metara četvornih u Gornjoj Jelenskoj, te poljoprivrednim zemljištem površine dva jutra i oko 9000 kvadrata u Mikloušu.

Blokirano mu je i osam računa u tri poslovne banke te 100-postotni poslovni udio u njegovoj privatnoj tvrtki Agrokor Projekti, koja nije u sastavu koncerna Agrokor.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL