BANDIĆ O SKIDANJU DNEVNOG REDA

'Tko ne čuva svoje dostojanstvo, taj je ameba'

22.02.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Nakon što su SDP i partneri iznijeli svoje viđenje naprasnog prekidanja sjednice Skupštine zbog povlačenja svih točaka dnevnog reda koje je predložio gradonačelnik Milan Bandić, pred novinare je sa svojom svitom izašao prvi čovjek Grada

'Žalostan sam i tužan što se to dogodilo jer je proces konzultacija za današnju sjednicu počeo prije mjesec dana. Materijali su otišli na vrijeme, odbori su o njima raspravljali i oni su prihvaćeni.

Prije početka današnje sjednice zamoljen sam da povučem dvije točke dnevnog reda i to sam učinio. Na SDP-ov prijedlog prihvatio sam jučer amandman da se samohrani roditelji uvrste u točku šest dnevnog reda koja se tiče nove organizacije naplate vrtića.

Ako sam prihvatio amandman, onda je valjda bilo za očekivati da je sve OK. Bernardić je Špremu šapnuo da tu točku skine s dnevnog reda. Pa ne može se točka skidati na mig. Neću prihvatiti takav rad. Moram sačuvati svoje dostojanstvo jer tko ga ne čuva, taj je ameba', u dahu je ispričao Bandić.

Gradonačelnik je najavio da će predložiti da se u roku od osam dana sazove izvanredna sjednica Skupštine s postojećim dnevnim redom.

'Moramo sačuvati dignitet Skupštine. Drugi izbor je da sazovem redovnu u roku od 15 dana, ali nju mogu sazvati ako skupštinski odbori trebaju o nečemu raspravljati.

Budući da su sve točke prošle odbore, za tim nema potrebe', naglasio je Bandić, uz dodatak da mu SDP-ovci na aktualnom satu nisu postavili nijedno pitanje u strahu da ne bi zaradio kakve političke poene.

'To je preraslo u patologiju i nikako nije dobro za higijenu Grada', zaključio je.