'DADO, SPASI NAS!!!'

Tko je postavio transparent na balkonu HDZ-a?

07.11.2011 u 21:47

Bionic
Reading

Neobičan transparent 'Dado, spasi nas!!!', osvanuo je tijekom noći u ponedjeljak na balkonu riječkog i primorsko-goranskog HDZ-a, na adresi Jadranski trg 1 u Rijeci. Da fotografija nije poslana uredništvu, vjerojatno ga nitko ne bi ni vidio jer rano ujutro tamo nije više visio

U HDZ-u tvrde da oni nemaju veze s tim. 'To je političko podmetanje. Postavljen je izvana pa ne možemo znati tko je to učinio. Nismo ni pridavali tome pažnju', kratko nam je izjavio glasnogovornik riječkog HDZ-a Nikša Grabovac te dodao da je fotografiju negdje vidio, ali da medijima nije poslana s e-maila stranke.

Novinari zaista nikad nisu primili obavijest HDZ-a preko e-maila hdz.rijeka.051@gmail.com, pa ako mu je vjerovati, netko se samo poigrao i provocira. No, apel 'Dadi' – potpredsjedniku Vlade i ministru zdravstva Darku Milinoviću ili, pak, Davoru Božinoviću, koordinatoru 8. izborne jedinice, mogao bi se dvojako protumačiti.

Nakon što je pacijent prije par dana umro pred zaključanim vratima Hitne medicinske pomoći u Krku, nema građanina u Primorsko-goranskoj županiji koji nije nezadovoljan novim ustojem Zavoda za hitnu medicinu. Valja napomenuti da su njime nezadovoljni i svi obiteljski liječnici i medicinske sestre na tom području, koji sada, osim što im je već 'natovareno' vađenje krvi, moraju biti vični i pri reanimaciji, i to bez potrebite opreme za koju ministar zdravstva tvrdi da su je dužni imati, te u mnogim drugim situacijama koje nisu u njihovoj domeni.

Iako Grabovac kaže da je odjek u Rijeci, što se tiče političkog programa HDZ-a, jako dobar, moguće je da prste u ispisivanju i postavljanju transparenta ipak imaju HDZ-ovci. Naime, čovjek koji predstavlja tu stranku u 8. izbornoj jedinici je Davor Božinović, čije bi ime Riječani trebali zaokružiti 4. prosinca, a malo tko i zna tko je on.

O nezainteresiranosti za njega i program HDZ-a svjedoče i poluprazni stanački skupovi na kojima ministar obrane Božinović drži govore. Takve su situacije, možda, isprovocirale dio članstva stranke, koji vidi spas u 'Dadi' – Darku Milinoviću, priča se, novom predsjedniku stranke ili traže od 'Dade' – Davora Božinovića da ih izbavi iz trenutačno kaotičnog stanja u HDZ-u.

Tko zna, možda se u utorak na stranačkom skupu u Viškovu situacija na riječkoj političkoj sceni promjeni – ondje će, naime, govoriti ministrica financija Martina Dalić