MJEŠTANI U STRAHU

Tko je ‘ćirko’ koji već tjednima uznemirava stanovnike mirnih sela kod Sinja

16.02.2018 u 10:03

Bionic
Reading

Stanovnici sinjskog zaseoka Radošića i okolice alarmirali su policiju jer ih nepoznat netko već tjednima uznemirava. Iako policajci čine sve što je u njihovoj moći, počinitelj još nije pronađen

Kako donosi Slobodna Dalmacija, mještani zaseoka Križanci u sinjskom naselju Radošić noć dočekuju sa zebnjom, čak i strahom, hoće li im na prozore doći lupati ‘ćirko’, udarati u grilje, drmati ručkom ulaznih vrata, plašiti ih ili, eventualno, i fizički napasti.

Mještani su nepoznatog znatiželjnika prozvali ‘ćirko’ jer 'ćiri' (viri) u tuđe domove, a iako su stanovnici zaseoka u sinjskom zaleđu zabilježili više slučajeva njegove aktivnosti, nitko ga ili nju još uvijek nije uhvatio na djelu.

Na meti ‘ćirke’ našli su se najprije građani u zaseoku Gugići, i to oni u izdvojenim kućama, a nekoliko incidenata zabilježeno je i u Radošiću.

‘Muž mi je na radu u Njemačkoj. Ovdje živim sama s djecom, a na katu žive roditelji moga muža. Prvu neugodnost doživjeli smo prije mjesec dana. Bila je subota. Oko 22.30 legla sam s djecom. Uskoro sam, prije spavanja, ustala ugasiti svjetlo u hodniku i zaključati unutarnja vrata na ulazu u kuću. Vanjska su već bila zaključana. Taman kad sam krenula zatvoriti vrata, na vanjskima sam čula snažni udarac u bravu i vidjela kako drma i trese ručkom. Sve je odmah prestalo. Čula sam korake, potom zvuk kao da je u nešto udareno, a onda ubrzo zvuk automobila koji se udaljava’, kaže stanovnica Križanaca za Slobodnu Dalmaciju.

Policija je potvrdila da su dobivali prijave i izlazili na teren, ali počinitelja nisu uspjeli identificirati.