SDP ZOVE JAKOVČIĆA U VLADU

Tko će naslijediti Veljka Ostojića u turizmu?

Bionic
Reading

Nakon ostavke četvrtog ministra u vladi Zorana Milanovića i odluke IDS-a da ostane u njoj, postavlja se pitanje tko će naslijediti Veljka Ostojića?

Veljko Ostojić dao je ostavku, prema pisanju Jutarnjeg lista, na zahtjev premijera Zorana Milanovića, kojemu ni nakon četiri dana nije bilo objašnjeno na koji je način Ostojić upleten u malverzacije zemljištem u Balama. No Ostojić je u priopćenju naveo da su razlozi hajka i lažne optužbe s kojima se više ne može nositi. Detaljnije će objasniti u nedjelju, točno u podne, na konferenciji za novinare. 

potpredsjednik sdp-a i vlade neven mimica
Držimo da Jakovčić svojim i stručnim i političkim kompetencijama sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta može puno učiniti i za Istru i za Hrvatsku.  

Inače, Ostojić je među stručnjacima kotirao kao najbolji ministar kojeg je resor turizma u Hrvatskoj do sada vidio. Barem je tako bilo prije otkrića afere i u široj javnosti. On za sobom ostavlja vrijedne započete projekte, ali i niži PDV, što je branša godinama tražila, gotovu Strategiju razvoja turizma, dobro odrađenu turističku burzu u Berlinu, a promijenio je i osobni opis Hrvatskoj turističkoj zajednici, na čijem je čelu dugovječnog Niku Bulića zamijenio mladom Meri Matešić.

Premijer Milanović u priopćenju je IDS-u ostavio mogućnost da izabere novog ministra turizma, a koga će kandidirati IDS, zasad je nepoznato. Večernji list ima neslužbene informacije da postoje inicijative da novi ministar turizma bude Ivan Jakovčić. Navode da bi takva situacija bila zanimljiva jer premijer Milanović s Jakovčićem ne komunicira već nekoliko mjeseci, niti mu odgovara na SMS-ove.SDP-ov potpredsjednik Vlade Neven Mimica večeras je na Novoj TV pozdravio odluku IDS-a o ostanku u vladajućoj koaliciji te je istaknuo da SDP, što prvenstveno uključuje predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića, poziva IDS da za kandidata za novog ministra turizma predloži svog predsjednika Ivana Jakovčića.

'Držimo da on svojim i stručnim i političkim kompetencijama sigurno predstavlja najboljeg kandidata koji s tog mjesta može puno učiniti i za Istru i za Hrvatsku', rekao je Mimica za Novu TV.

Upitan je li nakon svega moguće da Jakovčić sjedi u vladi Zorana Milanovića, Mimica je odgovorio da se oni time približavaju izvornoj namjeri da svi predsjednici koalicijskih stranaka budu u Vladi jer je, kako je rekao, to pravo mjesto za razgovor, dogovor i dijalog o tome kako ne mijenjati Plan 21, nego kako ga unaprijediti.Jutarnji list ima popis favorita SDP-a za novog ministra, a to su aktualni zamjenik ministra turizma, Dubrovčanin Oleg Valjalo, koji je član SDP-a, te nestranački kandidat Tomislav Popović, aktualni predsjednik Uprave Maistre, turističke divizije Adris grupe.

Valjalo je do dolaska u Ministarstvo turizma radio kao menadžer luksuznih dubrovačkih hotela, a dio karijere proveo je u bankarstvu, u Dubrovačkoj i Hypo banci. Iako je kao i Valjalo u ranim četrdesetima, Tomislav Popović je već čitav iz godina u vrhu turističkog menadžmenta u Hrvatskoj.

248060,248065,248071,248023