PROMJENE OD 1. SRPNJA

Tewes novi šef RTL-a Hrvatska, Lovreček zamjenik

15.05.2014 u 17:18

Bionic
Reading

Henning Tewes od 1. srpnja postat će novi predsjednik Uprave RTL Hrvatske, a na toj poziciji zamijenit će Johannesa Zülla (49), koji će napustiti RTL Grupu kako bi se priključio njemačkoj produkcijskoj kući Studio Hamburg. Zajedno s Tewesom, Ivan Lovreček (37), trenutačno glavni urednik RTL Hrvatske i član Uprave, bit će promaknut za zamjenika predsjednika Uprave RTL Hrvatske, priopćeno je iz RTL-a

Tewes se RTL Grupi pridružio 2005. te je bio potpredsjednik za korporativnu strategiju prije nego što je postao dio menadžmenta grčke Alphe TV, kao direktor programa. U srpnju 2012., imenovan je direktorom Enexa sa sjedištem u Luksemburgu, jedinice RTL Grupe zadužene za razmjenu informativnog sadržaja.

Lovreček je karijeru započeo 1996. kao radijski novinar. Pridružio se RTL-u Hrvatska u ožujku 2004. kao reporter. U lipnju 2005., promoviran je u dnevnog urednika, a potom postaje glavni urednik RTL-a Hrvatska. Dvije godine kasnije, u rujnu 2009., postaje član Uprave. Od 2000. do 2004., prije karijere na RTL-u Hrvatska, Ivan Lovreček radio je kao producent i voditelj informativnog programa World Service BBC-ja u Londonu i Zagrebu.