VOZAČ POD ISTRAGOM

Teška autobusna nesreća: Ovo je mogao biti masakr!

02.05.2014 u 10:08

Nesreća hrvatskog autobusa

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Veći dio putnika iz autobusa koji je sletio s autoceste Padova-Bologna blizu Ferrare krenuo je sinoć prema Zagrebu i trebali bi stići tijekom jutra. Drugi dio putnika odlučio je prenoćiti u Bologni jer su previše iscrpljeni i u šoku, pa će prema Hrvatskoj krenuti tijekom dana

U autobusu je bilo 76 ljudi koji su putovali u Rim. Poginuo je 27-godišnji mladić, a 14-ero je putnika ozlijeđeno, od kojih dvije žene teže. Obje su operirane u bolnici u Bologni, jednoj je amputirana šaka, a druga ima prijelome natkoljenice.


Ostali putnici zadobili su ogrebotine. HRT neslužbeno doznaje da je jedan vozač zadržan u bolnici, a drugi nije ozlijeđen. No, bio je na ispitivanju u policiji i on je pod istragom.

Pokušavamo shvatiti kako se nesreća dogodila; je li vozač zaspao ili nije bio oprezan? Ovo je mogao biti masakr, rekao je inspektor iz policije u Bologni. Autobus je, podsjetimo, sletio blizu naplatnih kućica kod Ferrare i prevrnuo se na livadi.

Autobus je u vlasništvu tvrtke Darko Tours, a u organizaciji hrvatske turističke agencije Alga Travel krenuo je iz Zagreba u Rim. Sletio je s autoceste A13 Padova - Bologna, na 32. km u pravcu Bologne, između Ferrare i Alteda.

'Svi su putnici bili osigurani i mi ćemo napraviti sve što je moguće da im pomognemo. To je grozna tragedija', izjavio je direktor turističke agencije Alga Travel Tomislav Mijić

On je kazao kako se radi o autobusu marke Setra, najnovijem takvom autobusu iz Hrvatske, te da još nije poznat uzrok njegova prevrtanja.

'Najbolji takav autobus u Hrvatskoj se prevrnuo, ne znamo iz kojih razloga, ne znamo radi li se o tehničkom kvaru', rekao je Mijić.