vremenska prognoza

Temperature rastu, no navečer mogući pljuskovi s grmljavinom

08.05.2018 u 06:32

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura popet će se do 26 Celzijevaca, a u većini zemlje očekuje se sunčana srijeda

Prevladavat će sunčano. Poslijepodne i navečer su uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na jugu Dalmacije te rijetko u središnjim i istočnim područjima, predviđa Državni hidrometeorloški zavod za utorak.

Vrijeme 8.5. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji poslijepodne jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 Celzijevaca.

U Zagrebu pretežno sunčano, a poslijepodne i navečer uz povremeno više oblaka lokalno mala mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 °C.

  • +10
Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

U srijedu pretežno ili djelomice sunčano, a u drugom dijelu dana su uz lokalni razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito na Jadranu i uz njega. Vjetar većinom slab, poslijepodne na Jadranu umjeren zapadnjak i sjeveozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 13, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 26 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Podržavat će dobro raspoloženje, koncentraciju i radnu učinkovitost, a bolesnicima će olakšavati podnošenje njihovih tegoba.