vrijeme u hrvatskoj

Temperature i dalje rastu, nemir i umor samo kod najosjetljivijih. Pogledajte što nas čeka u iduća tri dana

26.02.2019 u 06:51

Bionic
Reading

Na kopnu u srijedu i u četvrtak pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla, a u petak oblačnije uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u utorak mjestimice i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugozapadnjak

U utorak djelomice sunčano, u prvom dijelu dana uz promjenljivu naoblaku. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj i jak sjeverozapadni.

Biometeorološke prilike povoljne

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike ne bi trebale uzrokovati poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Samo kod najosjetljivijih ljudi na vrijeme moguć je nemir, umor i manjak energije.

Na Jadranu umjeren do jak sjeverozapadnjak i bura, navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C, predviđa Državni hidrometeorološki zavod.

Vrijeme do 2. ožujka Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Na kopnu u srijedu i u četvrtak pretežno sunčano, ujutro mjestimice magla, a u petak oblačnije uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u utorak mjestimice i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugozapadnjak.

Na Jadranu pretežno sunčano, u petak uz više oblaka a osobito na sjevernom dijelu moguće i uz poneki pljusak. U srijedu prolazno umjerena do jaka bura, a tijekom četvrtka će okrenuti na jugo. Temperatura zraka u osjetnom porastu, osobito najviša dnevna.