N/A

Teleći odresci sa zlatnim maslacem i kaparima

29.01.2010 u 09:30

Bionic
Reading

Teleći odresci sa zlatnim maslacem i kaparima

SASTOJCI:

3 žlice maslinova ulja
3 žlice brašna
500 g tanko narezanih telećih odrezaka od buta
50 g maslaca, u komadićima
1 i pol žlica bijelog vinskog octa
1 i pol žlica ocijeđenih sitnih kapara
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

PRIPREMA:

Zagrijte veliku tavu i dodajte ulje.
U međuvremenu pomiješajte brašno, žličicu soli, pola žličice svježe mljevena papra i u tu smjesu uvaljajte odreske.
Pecite meso u 2 navrata, okrećući jednom dok ne dobiju zlatnu boju, 2-3 minute. Izvadite na tanjur sa strane.
Odlijte višak ulja iz tave, dodajte maslac i kuhajte na laganoj vatri dok maslac ne dobije orašastu aromu i zlatnu boju. Dodajte ocat, kapare i malo soli i papra. Vratite odreske u tavu da se zagriju i posipajte peršinom.