KARAMARKO DOCIRA

Tekst 'Barbike' trebao je završiti u smeću, a ne u medijima

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas u Osijeku da je akcijski plan diskreditacije Kolinde Grabar - Kitarović, pod nazivom 'Barbika', već viđena priča, u kojoj se uoči izborne kampanje pokušava ocrniti i diskreditirati jednog od kandidata, u ovome slučaju HDZ-ovog pobjedničkog kandidata

Komentirajući izjavu predsjednika Ive Josipovića kako je dokument, naslovljen 'Akcijski plan Barbika', koji je poštom stigao u Ured predsjednika Republike, podmetanje obavještajnog podzemlja - Karamarko je naglasio da predsjednik Josipović ima instrumente u rukama, a preko Vlade i policiju, i može ispitati tko se time bavi, umjesto da preko pojedinih medija publicira tekst koji je, po njemu, očito trebao završiti u smeću.

Predsjednik je možda malo pogriješio u taktici, ocijenio je Karamarko, uoči današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a u Osijeku.

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića sinoć je demantirano da je dokument pod nazivom 'Akcijski plan Barbika - radna verzija, strogo povjerljivo', kojim bi se diskreditirala HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović - nastao u SDP-u za potrebe Josipovićeve predizborne kampanje.

Josipović smatra kako je riječ o podmetanju. Također je naveo da je dokument kreacija 'paraobavještajnog podzemlja', te kako je riječ o 'prljavom obliku političke borbe' i da istraživanje autora nije posao za sigurnosne službe.