VARANJE GRAĐANA

Taxi Cammeo naplaćuje zaustavljanje na semaforima

16.09.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Taxi Cammeo bez znanja klijenata naplaćuje nepoznatu tarifu za čekanje od 50 lipa svakih 60 sekundi dok stojite primjerice na semaforu

Iako u cjeniku koji im je odobrio Gradski ured za promet kada im je dodijelio dozvole, a koji je i istaknut u svakom vozilu, stoji tek stavka starta od 15 kuna s dva besplatna kilometra te pet kuna za svaki idući kilometar, Cammeo naplaćuje i stajanje na semaforima.

Novinari Zagrebancije na dojavu građana izašli su na teren i uzeli vožnju na relaciji od Glavnog kolodvora do Bundeka koja im je umjesto 25 kuna naplaćena 28 kuna. Naime, na računu je pisalo kako je ta relacija duga točno četiri kilometra. Jednostavnom matematikom po kojoj su u 15 kuna starta uključena prva dva kilometara, a druga dva koštaju još deset kuna, izračunali smo da je ta vožnja prema cjeniku trebala koštati 25 kuna

No na dva semafora, pokraj Nacionalne sveučilišne knjižnice i pored Bundeka, taksimetar je dok je auto stajao šest puta povećao cifru za 50 lipa.

Tehnički direktor Taxi Cammea Dražen Medić objasnio je da to naplaćivanje traje oduvijek. 'Ako idete od točke A do točke B i nema velikih gužvi u prometu, za prijeđena četiri kilometra dobit ćete račun od 25 kn, no ako idete od točke A do točke B u velikoj gužvi i uza sva stajanja na semaforima kada se upali crveno svjetlo, logično je da put traje duže i da se to naplaćuje. Stoga putnici dobiju račun od 28 kn, a možda i više za četiri prijeđena kilometra', odgovorio je Medić.

Zašto to nije istaknuto u cjenicima ovjerenim od strane Ureda za promet, nije rečeno, no sigurno je da to zanima i Gradsku upravu.

Mato Kraljević iz Gradskog ureda za promet na naš upit i poslan račun potvrdio nam je da je riječ o prekršaju i da je zbog toga slučaj proslijeđen i državnom inspektoratu.