MJESEČNA PLAĆA: 26.000 KUNA!

Tatjana Holjevac najbolje plaćena političarka u zemlji

Tatjana Holjevac

Tatjana Holjevac

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Tatjana Holjevac, potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine, najbolje je plaćena političarka u državi s oko 26 tisuća kuna mjesečnih primanja u neto iznosu jer za svoj rad istodobno prima plaću i naknadu, što njezine kolege zastupnici smatraju apsolutno skandaloznim

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Holjevac je političku suradnju sa SDP-om u Skupštini uvjetovala time da jedina od svih potpredsjednika obavlja tu dužnost profesionalno i za to prima punu plaću od 17 tisuća kuna, dok svi ostali potpredsjednici tu dužnost obavljaju volonterski i za to primaju naknadu od oko pet tisuća kuna mjesečno. Uz nju, jedino još predsjednik Skupštine Boris Šprem ima plaću kao profesionalac, no on se odrekao volonterskih naknada.

Tatjana Holjevac, koja je predsjednica svoje Nezavisne liste i u koalicije je sa SDP-om i HSU-om u zagrebačkoj Skupštini, time je po plaći pretekla i premijerku Jadranku Kosor, predsjednika države Ivu Josipovića, kao i predsjednika Sabora Luku Bebića koji mjesečno primaju plaću u neto iznosu od oko 23 tisuće kuna.

'Nije u redu da imam veća primanja od premijerke ili gradonačelnika. Nisam za to znala i jako sam iznenađena. To treba promijeniti', kazala je Holjevac Jutarnjem. Pojasnila je da je njezina plaća 17.000 kuna, usto mjesečno na račun političkog rada dobije 6.000 kuna te još 3.000 kuna paušala za sjednice. 'Ali to nije moj novac, iako je na mom računu, jer se koristi za potrebe Nezavisne liste i rada troje zastupnika. Mogla bih se odreći tih naknada kao Šprem, ali onda naša lista ne bi imala od čega živjeti', kazala je Holjevac.

Na listi najbolje plaćenih državnih i gradskih dužnosnika nalaze se još Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora, s mjesečnom plaćom od 21.000 kuna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa 20 tisuća kuna, ministar Božidar Kalmeta sa 19.000 kuna, Andrija Hebrang sa 17.000 kuna. Valja istaknuti da je prosječna plaća u Hrvatskoj za travanj 5.396 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi