NA SLEME, NA SLEME...

Tamburaši svirali, masa pljeskala, a Bandić na bageru otvorio radove na žičari skupljoj od 500 milijuna kuna

25.01.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Odjeven u radnički kombinezon, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, pretvorio se na trenutak, kako mu tepaju građevinari, u Milu bageristu i kašikom moćnog stroja zagrabio zemlju te tako označio početak radova na žičari prema Sljemenu, iako radnici rade na trasi već nekoliko dana

Okupljena masa je zapljeskala, tamburaši su zasvirali, a račun veći od 500 milijuna kuna, koliko će na kraju sve koštati, platiti će građani. Zagreb će nakon 12 godina ponovno dobiti žičaru koja će, prema gradonačelnikovim riječima, biti najljepša u Europi.

'Lakše je gablati nego delati, a oni koji u životu nisu napravili ni pesju kućicu gablati mogu, ali raditi ne znaju. Zato ćemo se ovdje naći za 15 mjeseci, i gore na vidikovcu, i napraviti najljepšu žičaru u Europi', rekao je Bandić.

Naveo je da se on rodio daleko, ali da ga ništa ne može spriječiti da voli ljude pod Sljemenom.

  • +11
Milan Bandić označio početak radova na izgradnji sljemenske žičare Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

'Volim ovaj kraj, kao i ljude koji su se ovdje rodili, to su moji prijatelji. Dok budem mogao govoriti i hodati, zadnji atom snage ću uložiti da u ovom gradu nešto napravim. Ovaj grad je meni dao sve, a ja mu još nisam vratio ni 20 posto', rekao je Bandić, dodajući da bi za Zagreb napravio sve, a najmanje što može učiniti jest položiti ispit za bagerista jer je to ubod komarca u odnosu na ono što bi bio spreman učiniti.

Koliko će stajati karta za vožnju 'najljepšom žičarom u Europi', još se ne zna. Gostujući prije nekoliko dana na Radio Sljemenu, Bandić nije znao odgovor na to pitanje.