NESREĆA NA PULSKOJ PLAŽI

Talijan se utopio u olujnim valovima

04.09.2009 u 19:20

Bionic
Reading

Zbog jake bure koja je podignula velike valove na pulskoj su plaži u petak poslijepodne izvjesili crvenu zastavu, koja označava da je kupanje opasno za ljude. Usprkos tome, nekoliko ljudi odlučilo se okupati. Nekoliko mladića koji su se našli u moru su primijetili tijelo muškarca koji je uspio doći blizu obale

Iako su ga spasioci izvukli i pokušali reanimirati, nije mu bilo spasa. Kako doznaju 24 sata, riječ je o talijanskom državljaninu.

Dok su izvlačili Talijana (38), čuli su krike iz mora. Na stotinjak metara od obale bespomoćno je plivala djevojčica. Zvala je u pomoć i pokušavala se boriti s golemim valovima. Vjetar ju je nosio iz smjera svjetionika prema Havajskoj plaži.

Nije mogla izaći iz vode pa su joj se spasioci približili i bacili joj kolut. Polagano i oprezno su izvukli šokiranu djevojčicu. Došla je Hitna pomoć i pobrinula se za djevojčicu. Šokirani roditelji bili su uz nju u vozilu Hitne pomoći.

- Ne mogu vjerovati da sam živa. Valovi su bili preveliki ali su me uspjeli spasiti - objasnila je djevojčica. Izvukla se samo s jednom ogrebotinom na leđima. Presretni roditelji su se zahvalili spasiocima.