TROJE MRTVIH, ŠEST RANJENIH

Talibani napali NATO u Afganistanu

08.09.2009 u 13:42

Bionic
Reading

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u kojem je samoubojica aktivirao eksploziv u automobilu-bombi blizu NATO-ovog konvoja ispred vojne baze u zračnoj luci u Kabulu u utorak.

Vladin dužnosnik kazao je da su tri civila ubijena, a šest ranjeno.

'Došlo je do samoubilačkog napada koji je izvelo vozilo na istočni ulaz u zračnu luku', kazao je Abdul Kafaar Sajedzada, čelnik odjela za kriminalističku istragu policije u Kabulu.

'Nažalost tri su osobe ubijene, a po podacima kojima raspolažem, još ih je šest ranjeno', rekao je on.

Zemaraj Bašari, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, ranije je rekao da su ubijena dva civila, dodajući da su dvije od šest ranjenih osoba u kritičnom stanju.
Glasnogovornik ministarstva zdravstva Farid Rahid kazao je da su gradske bolnice primile jedno tijelo i sedam ranjenih osoba, sve civile.

Bomba je ostavila veliku rupu na cesti blizu kontrolne točke NATO-ovih postrojbi kod istočnog ulaza u zračnu luku.

Glasnogovornik talibana Zabiula Mudžahid rekao je da je napad izveo jedan od njegovih boraca. 'Uništena su tri NATO-ova vozila, a u napadu je ubijeno 25 vojnika i pripadnika vojnog osoblja', rekao je talibanski glasnogovornik telefonom agenciji dpa.

NATO-ov glasnogovornik potvrdio je napad, ali nije rekao je li bilo žrtava među pripadnicima NATO-a.

Zračna luka smještena istočno od Kabula služi i za civilne i za vojne svrhe i koristi se kao baza međunarodnih snaga u Afganistanu.

Talibanski borci pooštrili su napade na Kabul koji je do početka kolovoza bio razmjerno miran.