PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ:

Tadićev posjet poticaj razvoju dobrih odnosa

03.11.2010 u 19:04

Bionic
Reading

Sutrašnji posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru bit će snažan novi poticaj razvoju dobrih odnosa Hrvatske i Srbije, ocijenio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u izjavi novinarima nakon sjednice njegova Savjeta za gospodarstvo održane u srijedu u Zagrebu.

Tadićev posjet od početka je planiran zajedno s Vladom, postavljeni su solidni temelji što se želi s tim posjetom i to će biti važan događaj u političkom životu, rekao je Josipović istaknuvši kako je tu "riječ o simbolici, ali simbolici koja puno znači".

Posebno mi je drago što na političkoj sceni postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji i kod glavnih oporbenih stranaka o potrebi takva susreta, a samom događaju će prisustvovati članovi više stranaka, naglasio je Josipović.

Predsjednik Republike Srbije sutra će u nazočnosti hrvatskog predsjednika, položiti vijence hrvatskim žrtvama na Ovčari, gdje je u studenom 1991. ubijeno i u masovnoj grobnici pokopano 200 branitelja i civila, te civilnim žrtvama u Paulin Dvoru, gdje je u prosincu 1991. ubijeno 18 osoba srpske i jedna mađarske nacionalnosti. U Vukovaru će se sastati s predstavnicima obitelji Hrvata nestalih tijekom Domovinskog rata, a tom će sastanku nazočiti i premijerka Jadranka Kosor te će se sastati s predstavnicima lokalne srpske zajednice.