'ČUVAJMO ŠUMU JER ŠUMA ČUVA NAS'

T-HT će pošumiti 20 hektara opožarenih područja

08.06.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom ove će godine financirati pošumljavanje 20 hektara opožarenog šumskog područja. Tako će biti pošumljene lokacije na području Benkovca, Hvara, Makarske i Metkovića

'Čuvajmo šumu jer šuma čuva nas'

Ova je suradnja dio projekta Hrvatskog Telekoma 'Čuvajmo šumu jer šuma čuva nas'. U sklopu projekta snimljen je i kratki promotivni videospot.

'Pitanje zaštite okoliša prisutno je u samoj strategiji Hrvatskog Telekoma. Svoju svjesnost o važnosti zaštite okoliša potvrđujemo i time što nastojimo pridonijeti snižavanju emisija ugljičnog monoksida', rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić na današnjoj konferenciji za medije.

Istaknuo je da projekt obnavljanja požarima stradale šume znači puno više od same brige za okoliš. Hrvatski Telekom, koji će realizirati ovaj projekt u suradnji s Hrvatskim šumama, svjestan je potencijala koje može pružiti zajednici kao najveći telekomunikacijski operater u Hrvatskoj.

'Ovom gestom željeli bismo potaknuti na drugačiji odnos prema okolišu i šumama', istaknuo je Mudrinić i pozvao tijela lokalne samouprave na obnovu šumskih šetnica i biciklističkih staza.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić istaknuo je da je u ovim 'ekonomski tmurnim vremenima ovakav projekt dobrodošao'. 'Najveća opasnost za naše šume je požar, a ove godine uložili smo sto milijuna kuna u protupožarnu zaštitu', istaknuo je Vuletić te pojasnio da je prošle godine u Hrvatskoj bilo 140 šumskih požara u kojima je izgorjelo 2.200 hektara šuma.

Broj požara u 2009. bio je čak dvostruko manji nego prethodne godine. 'Naše su šume najzdravije u Europi te se možemo pohvaliti podatkom da je 95 posto naših šuma prirodno', zaključio je Vuletić.