RADMAN NEĆE DATI OSTAVKU

'Svojom čašću jamčim da nisam u sukobu interesa'

16.05.2013 u 19:30

Bionic
Reading

Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, očitovao se o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je jučer ustvrdilo da je prekršio Zakon o sukobu interesa

'Glavni ravnatelj HRT-a ne smije biti u sukobu interesa i uvijek mora biti podložan provjeri sukoba interesa. Hrvatski sabor nadležan je vjerodostojno tumačiti zakon o HRT-u i druge odnosne zakone, kao i propitivati postupke glavnoga ravnatelja. Surađujem i namjeravam i dalje surađivati s nadležnim tijelima. Glavni ravnatelj ne smije biti državni dužnosnik, što je i bio jedan od uvjeta koje sam kao kandidat za to mjesto morao ispuniti. Uvjeren sam da je HRT, i da mora biti, javna ustanova u službi javnosti, a ne državna radiotelevizija kojoj je na čelu državni dužnosnik. Svojom čašću jamčim da nisam u sukobu interesa i da se dosljedno držim zakona i da nisam i ne činim ništa što bi ugrozilo interese HRT-a', objavljeno je na HRT-ovim web stranicama

Povjerenstvo je jučer ustvrdilo da je Radman prekršio zakon, pa je kažnjen obustavom plaće. Ustvrdili su da je Radman prekršio Zakon o sukobu interesa, i to na čak četiri načina - jer kao ravnatelj HRT-a obnaša, po mišljenju Povjerenstva, nespojive funkcije - član je nadzornog odbora Hypo, član odbora za nagrade Atlantic grupe, osnivač tvrtke Nautar d.d., te nije dostavio podatke o svom imovnom stanju.

Povjerenstvo je dalo 15 dana da razriješi potencijalni sukob interesa te ili ode s HRT-a ili iz spomenute tri tvrtke. Predložena je i nova istraga - o imenovanju Željka Rogošića na mjesto glavnog urednika Prvog programa HTV-a.

Radman je, nakon što je prijavljen za sukob interesa, u medijima kazao kako će, dokaže li se da ipak jest u sukobu interesa, razmisliti i o odstupanju s dužnosti. No ostavku danas nije spominjao.