SUĐENJE SVILANU

Svjedočenje Dijane Čuljak iznerviralo Tužiteljstvo

18.12.2012 u 11:17

Bionic
Reading

'Šelebaju sam vjerovala i puno sam toga potpisivala. Nisam zaključila ugovor o tajnom društvu Core media i nikad ga nisam vidjela ga i ako sam ga potpisala, bilo je to nesvjesno', kazala je na suđenju Siniši Svilanu, bivšem uredniku programa Nove TV svjedokinja Dijana Čuljak

Svilana se, podsjetimo, tereti da je od tvrtke Core media primao mito kako bi njihove projekte vrtio u programu Nove TV. Čuljak je tijekom svjedočenja ustvrdila da je Core media bila registrirana na njezinog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja, ali nije znala reći kako su on i producent Edvin Softić dijelili dobit.

'Nisam se nikad bavila poslovanjem Core medije. Imali smo kuću na nekoliko katova i jedno vrijeme ured tvrtke je bio na jednom od njih. Međutim, ja tamo nikad nisam zalazila, poznato mi je ime samo prve Šelebajeve tajnice, dok ostale ni ne znam', kazala je Čuljak i dodala da se Core media nakon nekog vremena preselila na drugu adresu.

Tijekom svjedočenja nekoliko je puta ponovila da nije imala nikakve veze s poslovanjem tvrtke, a posebno je naglasila da ni u kakvim novčanim i financijskim transakcijama nije sudjelovala.

'Jedino što sam u životu plaćala bili su računi za struju, vodu i kasko osiguranje. U braku čak ni to nisam plaćala, jer je Šelebaj vodio financije', navela je Čuljak.


Svilana, kazala je, poznaje još iz doba kada je radio na OTV-u na kojem je o njoj objavio priču za koju je tvrdila da je neistinita te da su se repovi iste povlačili godinama.

'Naš odnos nije bio čak ni kolegijalan iako smo kasnije zajedno radili na HRT-u. Samo smo se pozdravljali kada bismo se sreli', objasnila je Čuljak.

Navela je kako joj nije poznat odnos bivšeg supruga i Svilana, a za Softića je tvrdila da joj je svojedobno bio dobar prijatelj.

Kada joj je predočen dio iskaza Edvina Softića u kojem je on tvrdio da su ona i Šelebaj inzistirali da se Svilanu daje novac, protiv čega je on bio, Dijana Čuljak decidirano tvrdi kako je to 'čista laž'.

'Sa Softićem nisam imala nikakav poslovni odnos, samo sam Šelebaju rekla da ga kao mog prijatelja uključi u rad producentske kuće', kazala je ta bivša novinarka i urednica HTV-a.

Premda je tvrdila da nikad nije prisustvovala sastancima na kojima su se ugovarali poslovi za Core mediju, Tužiteljstvo joj je predočilo iskaz urednice Nove TV Ivane Ivančić u kojem je navela kako je na neformalnom dogovoru za emisiju 'U sridu' uz Šelebaja bila u hotelu Westin zajedno s Hloverkom Novak Srzić

'Ne mogu objasniti zašto je Ivančić kazala upravo to. Moguće je da sam neformalno sjedila. Znalo se često dogoditi da Šelebaj i ja odemo negdje zajedno na kavu i da nam se priključe neki ljudi, ali ja bih onda otišla na svoju stranu, a on na svoju. Na sastancima za bilo koju produkciju Core medije nisam sjedila. U vrijeme za koje se spominje da sam bila u Westinu, bila sam u visokom stupnju trudnoće i ležala sam kod kuće', decidirano je govorila Dijana Čuljak.

Navela je i da se Šelebaj sa svojim partnerima Edvinom Softićem, a kasnije Željkom Rogošićem, često nalazio u konfliktnim situacijama. Sa Softićem, kako je navela, zbog njegova načina života, a s Rogošićem oko različitih promišljanja oko emisija te da je ona često bila posrednik koji ih je mirio.

Tužiteljstvo je u cijelosti uložilo prigovor na njezin iskaz, a suđenje se nastavlja polovicom siječnja, kada bi se na klupi za svjedoke trebala pojaviti Hloverka Novak Srzić, koja danas nije došla, navodno, zbog viroze.