PETI DAN

Svinjogojci i dalje prosvjeduju, podršku im dala konjogojska udruga

26.11.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Nezadovoljni Vladinim mjerama poduzetim radi suzbijanja afričke svinjske kuge svinjogojci su i dalje na cesti. Ne odustaju od svojih zahtjeva zbog čega su i peti dan traktorima blokirali neke prometnice

Za podnevni Dnevnik HRT-a javila se novinarka Vanessa Kupina koja je bila kod graničnog prijelaza Županja-Orašje.

'Blokirana je cesta prema graničnom prijelazu Županja-Orašje. S jedne strane je policija, a s druge strane su prosvjednici. Prije 30-ak minuta njima se pridružili i iz konjogojske udruge Stari graničar iz Županje. Konjogojska udruga došla je ovdje iskazati potporu poljoprivrednicima. Kažu brojni su problemi u poljoprivredi, ne samo u svinjogojstvu', rekla je.

  • +23
Prosvjed seljaka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Blokirane su još prometnice u blizini graničnog prijelaza Tovarnik-Šid, točnije u selu Ilača, a blokirane su i neke prometnice u Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Svinjogojci i dalje ponavljaju svoje zahtjeve.

'Žele dozvolu prometovanja zdravim svinjama, žele dozvolu svinjokolje, žele rekategorizaciju objekata u kojima se drže svinje i naravno žele da se ova situacija što prije riješi', izvijestila je Kupina.

  • +9
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Konjogojska udruga koja je stigla iskazati podršku svinjogojcima na prosvjed nije jedina podrška danas.

'Iz Zagreba je u jutarnjim satima krenula kolona osobnih automobila, koja je već obišla Novu Gradišku. Uputit će se i prema Osječko-baranjskoj županiji i na kraju bi trebali stići u Vukovarsko-srijemsku, točnije u Tovarnik i ovdje, u blizinu graničnog prijelaza Županja-Orašje', rekla je Kupina.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'