ĐAKIĆ OSTAJE PRI SVOM

'Svi koji nisu napustili HSLS bit će smijenjeni'

19.07.2010 u 13:32

Bionic
Reading

Svi članovi HSLS-a koji su se okoristili koalicijom s nama i došli na različite funkcije, a nisu napustili sadašnju stranku, bit će smijenjeni, poručuje Đakić

Trvenja oko koalicije HDZ – HSLS u Virovitičko-podravskoj županiji ne prestaju. HSLS s jedne strane ne želi iz nje, HDZ, s druge strane, ne odustaje od razvrgavanja sporazuma. Informacije su to kojima tportal.hr raspolaže nakon sinoćnjeg razgovora s Josipom Đakićem, predsjednikom županijskoga HDZ-a u Virovitici.

Odgovarajući na prigovore svojih dojučerašnjih koalicijskih partnera, a ni ne pomišljajući na ikakvu ispriku kakvoj se nadala Dorica Nikolić Đakić ponavlja svoj i stav stranke izrečen na nedavno održanoj press konferenciji kada je demonstrativno, pred očima javnosti, potrgao sporazum o koaliranju s HSLS-om.

'Svi članovi HSLS-a koji su se okoristili koalicijom s nama i došli na različite funkcije, a nisu napustili tu stranku, bit će smijenjeni. Njihove izjave o opstanku koalicije nemaju veze sa zdravom pameću. Ljudima koji su nas iznevjerili i ostavili poručujem da koalicije nema i da o tome više ne želim raspravljati. Potvrđujem sve ono što sam izjavio na tiskovnoj konferenciji po tom pitanju i od tada ugovor o koaliciji s njima smatram raskinutim. Oni koji nisu pravovremeno napustili HSLS, a to je do održavanja njihove skupštine, neće ostati na svojim funkcijama. Tu su Koić, Giba, Komadina, Venus, a još neki članovi čijih se imena trenutačno ne mogu sjetiti', rekao je Đakić

Bez svoje funkcije ostat će, tvrdi, i HSLS-ovci koji su članovi različitih školskih odbora u županiji te u ŽUC-u, a nisu se ispisali iz dosadašnje stranke. Za Doricu Nikolić kaže kako ni ona neće 'dugo funkcionirati kako je očekivala'.

Darinko Kosor, šef hrvatskih liberala, danas nam nije bio dostupan na mobitel. Njegova glasnogovornica u Zagrebu izjavila je da je ovih dana prečesto u medijima te da vjerojatno neće željeti komentirati novonastali sukob HSLS-a i HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji.