KOSOR U KARLOVCU

'Svi koji glasaju za HDZ, pokazat će da su zdravi'

24.11.2011 u 22:26

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sa središnjeg skupa za VII. izbornu jedinicu održanog večeras u Karlovcu birače da daju svoj glas HDZ-u jer o tome, poručila je, ovisi sudbina Hrvatske u iduće četiri godine i dugoročno

'Ne posustajmo, budimo odlučni, izađimo na izbore i glasujmo za HDZ', rekla je Kosor. Zatražila je puni angažman članstva, simpatizera i birača i pozvala da u što većem broju izađu na izbore.

Najavila je izbornu pobjedu koju će, rekla je, posvetiti utemeljitelju stranke i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim braniteljima koji su dali živote za samostalnu, slobodnu i europsku Hrvatsku. Poručila je da nikada neće dopustiti da se u pitanje dovedu zasluge dr. Tuđmana u uspostavi i obrani Hrvatske unatoč, kako je rekla, medijskoj kampanji koja se vodi ovih dana.

Izrazila je uvjerenost da će HDZ na izborima 4. prosinca prirediti veliko iznenađenje i razočaranje svojim političkim protivnicima, koji su, kako je rekla, već proslavili pobjedu i podijelili ministarske fotelje.

Napomenuvši da je predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao ovih dana da su bolesni oni koji ne glasuju za lijevu koaliciju, predsjedniva HDZ-a poručila da će svi koji glasuju za HDZ pokazati da su i te kako zdravi i da pršte od zdravlja.

Kosor je nadalje ustvrdila da lijeva koalicija nije predstavila program jer imaju različito mišljenje o istim stvarima i pritom navela opasnost od rasprodaje HEP-a i nacionalnog bogatstva te davanje autocesta u koncesiju.

'Dovest će MMF i uvesti porez na imovinu, a HDZ to ne namjerav'a, rekla je. 'U pristupnim pregovorima EU oporba nije dala nikakav doprinos već ih je otežavala izbjegavajući u Saboru dati potporu ključnim zakonima', kazala je.

'HDZ je prošao puno teških trenutaka, najjači je kad je najteže', istaknula je Kosor dodavši da je ponovna HDZ-ova pobjeda važna i zbog nastavka borbe protiv kriminala i korupcije koja treba biti sveobuhvatna i u kojoj neće biti nedodirljivih.

Nazočnima se obratila i prva na HDZ-ovoj listi u VII. izbornoj jedinici i ministrica financija Martina Dalić, koja je naglasila da je vlada Jadranke Kosor osigurala stabilnost javnih financija u vrlo teškim uvjetima globalne ekonomske krize te podsjetila da nisu kasnile plaće i mirovine. 'Neće ni ubuduće dobije li HDZ većinsku potporu', poručila je Dalić naglasivši da HDZ ima snagu, odlučnost, program i viziju.

Nazočnima su se obratili i župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić i karlovački gradonačelnik i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Jelić, obojica na listi u VII. izbornoj jedinici.