DOBRO VLADANJE

Svećenik - pedofil s Krka ranije pušten iz zatvora

Drago Ljubičić

Drago Ljubičić

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/24sata

Nakon što je odlužio dvije trećine presuđene mu zatvorske kazne, na otok Krk se vratio don Drago Ljubičić , 68-godišnji svećenik Krčke biskupije koji je u studenom 2009. godine bio pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine

Da je Ljubičić koji je još 2007. godine osumnjičen a kasnije i pravosudno sankcioniran zbog optužbi za bludničenje nad maloljetnicima s područja Banjola (na otoku Rabu) iznova smješten u Domu za umirovljene svećenike u gradu Krku i službeno je potvrdio mons. Anton Valković, generalni vikar Krčke biskupije, piše Novi list

'Jest, točno je da je don Ljubičić sad u našem krčkom domu gdje je i ranije boravio. Prijevremeno je pušten na uvjetnu slobodu nakon odluženja većeg dijela presuđene mu zatvorske kazne, a sve sukladno odluci nadležnih tijela odnosno Povjerenstva za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa koje je usvojilo njegovu molbu za ranije puštanje na slobodu', rekao je mons. Valković. Generalni vikar ipak nije mogao reći ništa detaljnije o njegovu današnjem ali i budućem 'unutarcrkvenom' statusu.

'Sve je još friško i za sad vam, osim da je spomenuti svećenik uistinu smješeten u domu u Krku o svemu tome ništa drugo ne mogu reći, zaključio je Valković.

Drago Ljubičić, rodom iz Poljica, malog mjesta u okolici grada Krka u lepoglavskom je zatvoru dragovoljno prošao program prevencije recidivizma, odnosno vježbanja kontrole ponašanja što je, uz činjenicu da je odslužio dvije trećine zatvorske kazne, njegovo uzorno vladanje ali i činjenicu da se radi o osobi starije životne dobi bio jedan od važnijih faktora u donošenju odluke o njegovom ranijem puštanju iz zatvora u kojem izdržavao kaznu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi