PROLJETNO VRIJEME

Sve više sunca i topline, temperature do +16

10.12.2015 u 10:27

Bionic
Reading

Za vikend i početkom sljedećeg tjedna u cijeloj Hrvatskoj bit će više sunca i sve toplije. Temperature će ponovno biti više od prosječnih; na kopnu će nerijetko prelaziti 10 °C, a na moru 16 °C. Vjetar će biti slab pa će na kopnu biti prijepodnevne magle, a jutra će biti hladna, nerijetko u minusu

U petak će u unutrašnjosti prijepodne biti magle i niske naoblake. Poslijepodne će biti manje oblaka pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva biti magle i niske naoblake, a kasnije uglavnom djelomice sunčano. Na Jadranu i u gorju unutrašnjosti bit će pretežno sunčano uz mjestimičnu malu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 10, a na Jadranu od 12 do 16 °C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice sunčano. U nizinama unutrašnjosti, a ponegdje i na sjevernom Jadranu ujutro je moguća mjestimična magla i niska naoblaka. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjer, na sjevernom Jadranu slab jugozapadnjak, a u Dalmaciji slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, a na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak će u većem djelu zemlje biti barem djelomice sunčano. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu, uglavnom na Kvarneru, a na širem riječkom može pasti malo kiše. U unutrašnjosti ujutro moguća je mjestimična kiša. Puhat će slab jugozapadnjak, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C.