vremenska prognoza

Sve je hladnije, no za Božić bi nas vrijeme moglo iznenaditi

19.12.2017 u 06:47

Bionic
Reading

Oblačno uz slab vjetar i jutarnje minuse, prognoza je vremena za utorak. No, prema kraju tjedna situacija se mijenja...

Pretežno sunčano te razmjerno hladno vrijeme iz Državnog hidrometeorloškog zavoda najavljuju za utorak.  U unutrašnjosti ujutro i prijepodne mraz, a ponegdje i magla. Navečer na sjeverozapadu zemlje porast naoblake. Vjetar slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni.

Vrijeme 19.12. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na Jadranu će puhati umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, podno Velebita i olujnim. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 8 stupnjeva.

U Zagrebu vrijeme pretežno sunčano i razmjerno hladno uz većinom slab vjetar. Ujutro mraz i lokalno magla, a krajem dana porast naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom do 4 Celzijevca.

  • +11
Zimska moda na gradskim ulicama Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U Splitu najniža 1, a najviša dnevna temperatura pet stupnjeva, uz sunčano vrijeme bez oborina. Za vikend na spliltskom području porast temeprature i dnevni maksimalci od oko 10 Celzijevaca, a za Rijeku vrijedi slična prognoza uz mogućnost oborina početkom idućeg tjedna.

Gospić u utorak na maksimalnih nula, dok se temperatura kao i u ostatku Hrvatske diže krajem tjedna. Tako će za Božić dnevni maksimalac iznositi 7 Celzijevih stupnjeva.

U Osijeku od 0 do 2, a za Božić i deset stupnjeva više, vrijeme sunčano i bez oborina.

  • +6
Advent u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Za srijedu se predviđa na Jadranu i uz njega pretežno, drugdje u unutrašnjosti djelomice sunčano. Ujutro u nizinama mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab, u Slavoniji sredinom dana umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, u početku ponegdje jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -9 do -4, na Jadranu od -2 do 2. Najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na Jadranu 6 i 8 stupnjeva.