JAVNO-PRIVATNA AKCIJA

Sve bebe u splitskom rodilištu dobit će poklon od 400 kuna

12.10.2016 u 13:18

Bionic
Reading

'Bebina prva torba' naziv je projekta pokrenutog u splitskom rodilištu, inače najvećem u Hrvatskoj: Sve novopečene majke u idućih godinu dana na poklon će dobiti paket osnovnih kozmetičkih i higijenskih proizvoda vrijedan oko 400 kuna. Pokretači akcije su tvrtke Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije i Lola Ribar d.d.

'Moramo osvijestiti zajednicu o važnosti demografske obnove, a ovo je prvi korak', pohvalio se splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja. Direktor Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović objavio je da je u prvoj fazi osigurano oko 4.100 torbi te da će se one osim u Splitu dijeliti u Sinju, odnosno da će poklone dobiti sva djeca koja se rode na području ove županije.

U Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split u ratnim vremenima na svijet je dolazilo oko 6.500 beba, a danas se ta brojka kreće oko 4.500 beba. 'Svaka akcija koja ukazuje na poštovanje prema ovim našim heroinama svakako je dobrodošla', kazao je predstojnik ove klinike Deni Karelović prije nego što su prve tri torbe simbolično uručene rodiljama koje su se zatekle ondje.

Tvrtka Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije u vlasništvu je same županije i posluje pozitivno premda od 35 njenih ljekarni čak desetak u zabačenim krajevima nije profitabilno. Posljednjih mjeseci najavljuje se početak projekta gradnje galenskog laboratorija u Dugopolju, čime će snažno iskoračiti na tržište.