smješteni na sigurno

Svaki dan u Istru stiže pedesetak izbjeglica, trenutno ih je ukupno 1.318

29.03.2022 u 10:00

Bionic
Reading

U Istru dnevno stiže pedesetak izbjeglica iz ratom pogođene Ukrajine, trenutno ih je u županiji ukupno 1318 i smješteni su na sigurnim lokacijama u privatnim kućama i drugim nekretninama, potvrdila je u utorak ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov

Nastavlja se prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine, prikuplja se hrana i higijenske potrepštine, a građani koji žele pomoći takve proizvode mogu donirati u najbližem društvu Crvenoga križa u svim istarskim gradovima.

U međuvremenu pulska udruga Istra pomaže ponovno je uputila apel javnosti u kojem traži smještaj za Ukrajince u Istri s obzirom da je svakoga dana upita sve više, a smještaja sve manje.

Podsjetivši da su do sada pronašli smještaj za više od stotinu Ukrajinaca, i to ne samo u Istri već od Osijeka do Splita, iz udruge upozoravaju da smještaj mnogima završava 1. svibnja, a neki moraju otići već 1. travnja.

Istra pomaže je humanitarna udruga skupine volontera s područja Istarske županije koja pruža pomoć onima kojima je potrebna.

  • +37
Rat u Ukrajini: Kijev i okolica Izvor: Profimedia / Autor: Andrea Filigheddu/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia