IZ LJETA U ZIMU

Sutra 15°C manje, mraz i snijeg u gorju

17.04.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Nakon gotovo ljetnih temperatura koje su u četvrtak ponegdje u Hrvatskoj dosezale 28°C, u subotu nam stižu obilne kiše i jako zahladnjenje s jutarnjim mrazom i snijegom u gorju; maksimalne temperature u nekim dijelovima unutrašnjosti mogle bi pasti za 15-ak stupnjeva

U subotu će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, a mogući su i obilniji pljuskovi, osobito u prvom dijelu dana. Tijekom poslijepodneva i večeri kiša će biti sve rjeđa, a na zapadu će se i djelomice razvedravati. Osjetno će zahladnjeti pa u najvišem gorju kiša može prelaziti u snijeg. U unutrašnjosti će zapuhat umjeren sjeverac, a na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti na cijeli Jadran. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od će se kretati 9 do 14, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Jutro će biti svježe pa je u gorskim kotlinama moguć jutarnji mraz. U unutrašnjosti će puhat slab sjeverac i sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom prijepodneva bura će postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će mjestimice biti male do umjerene naoblake. Po kotlinama je još uvijek moguć jutarnji mraz. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu ujutro slab i umjeren burin, a kasnije slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 17, a na Jadranu od 18 do 21°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.