NEPOKRENUTI PROJEKT

Šustar napao Obersnela zbog nove riječke bolnice

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 29.04.2013 16:32
  • Objavljeno 22.03.2013 u 19:54
Predrag Šustar

Predrag Šustar

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvatskih laburista - stranke rada Predrag Šustar rekao je danas na konferenciji za novinstvo da se nova sveučilišna bolnica u Rijeci trebala početi graditi, ali to se nije dogodilo jer nisu ispunjeni preduvjeti za gradnju, to jest grad nije ispunio svoje obveze prema državnom proračunu

Kako je objasnio, grad je za oblikovnje parcele za izgradnju nove bolnice ustupio oko 45.000 metara četvornih područja bivše vojarne Trsata koju mu je prije predalo Ministarstvo obrane. Ugovorom o zamjeni nekretnina iz 2011. godine, sklopljenim između grada Rijeke, Kliničkoga bolničkog centra i Republike Hrvatske, grad je u zamjenu za to zemljište dobio područje bivše vojarne Drage na sjeveroistoku Rijeke i zemljište na predjelu Škurinjsko plase. Zbog razlike u vrijednosti tih zemljišta, grad je morao uplatiti 1,5 milijuna kuna u državni proračun, a to do danas nije učinio.

Šustar je istaknuo da riječki gradonačelnik Vojko Obersnel javnosti mora odgovoriti na pitanje kad će se taj novac uplatiti.

Istaknuo je primjer Pule, koja je, kako je rekao, ispunila sve uvjete pa će se ondje uskoro početi graditi nova bolnica. Ta se bolnica neće graditi modelom javno-privatnoga partnerstva, nego će 75 posto potrebnog novca dati Vlada RH, a ostatak Istarska županija, rekao je Predrag Šustar i dodao da je djelovanje Ivana Jakovčića primjer političke borbe za lokalnu zajednicu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi