padaju vodostaji

Izvanredno stanje u Karlovcu za Koranu; situacija pod kontrolom

19.05.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Vodostaji rijeka Korane i Kupe u Karlovcu su u opadanju, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo Civilne zaštite, navodeći da je situacija na terenu pod kontrolom te da je izvanredno stanje još na snazi za Koranu dok za rijeku Kupu vrijede izvanredne mjere obrane od poplave

Korana je s razine od 849 centimetara pala u petak u 11 sati za 55 centimetara, sada iznosi 794, što je četiri centimetra manje nego sat ranije. Još je na razini izvanrednog stanja, što će trajati dok ne padne ispod 780 cm. Kupa je od 852 centimetara danas u 11 sati pala za 74 centimetra na 778, što je tri centimetra manje nego sat ranije. Kupa je izašla iz izvanrednog stanja kod razine kod 830 centimetara.

Mrežnica je na mjernom mjestu u Juzbašićima sa rekordnih 318 cntimtara u srijedu pala za 51 cm i sada iznosi 267, te i dalje pada. Prema izvješću Ravnateljstva Civilne zaštite još je veliki broj stambenih i gospodarskih objekata poplavljen kao i velika poljoprivredna površina.

  • +5
U karlovačkom naselju Selce evakuirali stariju ženu iz poplavljene kuće Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema sinoćnjim podacima županijskog stožera Civilne zaštite voda je ušla u više od 300 kuća. Zbog vode su još zatvorene brojne ceste, pogotovo na širem području grada Karlovca i nizvodno od Karlovca te operativne snage i Hrvatska vojska i dalje rade na ispumpavanjima.