KRAJ POŽEGE

Susjed pomogao u pljački starice

30.12.2009 u 15:38

Bionic
Reading

Dobar susjed doista zlata vrijedi, a uz lošeg susjeda loše vam se piše, dodaju mještani slavonskog sela Viškovci kod Požege, nakon što su doznali da je počinitelju prošlotjednog razbojništva u njihovom selu 'asistirao' upravo susjed opljačkane 89-godišnje starice

Pedesetšestogodišnji susjed dojavio je svom 42-godišnjem poznaniku da je njegova 89-godišnja susjeda tog dana podigla mirovinu.

Kako bi pljačkašu olakšao posao, 'dobri' je susjed otišao u posjet starici te je pritom ostavio otvoren prozor na njezinoj kući.

Provalnik je potom, pod okriljem mraka, između 20.30 i 21 sat, ušao u staričinu kuću te zatražio od nje novac, a potom je i udario u glavu, nakon čega mu je preplašena starica dala 1.000 kuna svoje mirovine.

Policajci PU Požeško-slavonske ubrzo su ušli u trag 42-godišnjem počinitelju i njegovu pomagaču te su pretragom kuće i vrta pronašli odjeću i obuću koju je muškarac nosio za vrijeme pljačke. Ipak, ukradeni novac nisu pronašli, jer ga je dvojac koji je zaradio kaznenu prijavu, u međuvremenu podijelio i potrošio.