'ona je moj oslonac'

Supruga ministra Ćorića u utrci za prvu dekanicu u povijesti Ekonomskog fakulteta

20.03.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Ekonomski fakultet u Zagrebu u srijedu će dobiti novog dekana ili dekanicu. Doznajemo kako se za tu funkciju kandidiralo dvoje profesora: Dubravka Sinčić Ćorić i Jurica Pavičić. Oboje kandidata dolaze s Katedre za marketing, a Sinčić Ćorić u fokusu je javnosti jer je supruga aktualnog ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića

Ovu informaciju potvrdili su za tportal na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, napomenuvši kako dekana bira Fakultetsko vijeće u širem sastavu, i to tajnim glasovanjem, natpolovičnom većinom ukupnog broja članova. Mandat dekana traje dvije godine, a izbor potvrđuje Senat Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić i prof. dr. sc. Jurica Pavičić dolaze s Katedre za marketing, kojoj je Sinčić Ćorić trenutno na čelu, dok je njezin protukandidat funkciju pročelnika Katedre obavljao prije nje.

Kako dosad na čelu Ekonomskog fakulteta nije bila nijedna žena, ako bude izabrana, Sinčić Ćorić bit će prva dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Tko je Jurica Pavičić?

Prof.dr.sc. Jurica Pavičić redoviti je profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kao gostujući profesor i istraživač predaje i sudjeluje na istraživačkim projektima pri Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Splitu, Leeds Metropolitan University, Leeds i Alpen-Adria Universität Klagenfurt, Klagenfurt. Akademske i stručne kvalifikacije stjecao je u zemlji i inozemstvu. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu (Marketing, 2000.) i na Alpen-Adria Universität Klagenfurt u Klagenfurtu (Sociologija, 2009.). Objavio je preko 70 znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima te zbornicima radova međunarodnih i domaćih konferencija/stručnih skupova.

Ekonomski fakultet u Zagrebu iznjedrio je niz političara i poznatih ekonomskih stručnjaka, poput aktualnog i bivšeg guvernera HNB-a Borisa Vujčića i Željka Rohatinskog, 'proljećara' Savke Dabčević Kučar te Vladimira Veselice, a na tom je fakultetu studirao i Ivica Todorić.

Crtice iz biografije Dubravke Sinčić Ćorić

Prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a magistrirala i doktorirala na Ekonomskom fakultetu Zagreb. Od 1997. godine zaposlena je na Ekonomskom fakultetu Zagreb, najprije kao znanstvena novakinja, potom kao asistentica, docentica, a zatim i redovita profesorica. U okviru EDAMBA doktorskog studija 2001. godine boravila je na usavršavanju u Danskoj. Autorica je više od 30 znanstvenih i stručnih članaka iz područja marketinga. Uz to je potpredsjednica Hrvatskog društva lobista.

Docent na tom fakultetu bio je i aktualni HDZ-ov ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a svoju je suprugu, koja bi sutra mogla postati dekanica, upoznao upravo na Ekonomskom fakultetu.

'Ona je moj glavni oslonac i bez nje ne donosim nijednu odluku, pa tako nisam ni ovu da uđem u politiku. Podržala me', kazao je Ćorić 2015. u jednom intervjuu o svojoj devet godina starijoj supruzi. Njega na tom istom fakultetu čeka mjesto docenta na Katedri za financije, koje je u statusu mirovanja za vrijeme obavljanja ministarske dužnosti.

  • +6
Tomislav Ćorić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vern