'IMAO JE NEKE SVOJE MOTIVE'

Šunjergi jednomjesečni pritvor, objavljeni detalji zločina

28.03.2017 u 18:26

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je istragu protiv Tina Šunjerge, osumnjičenog da je ubio svoje roditelje i zatražilo za njega jednomjesečni pritvor, te istragu protiv njegova prijatelja, koji nije policiji prijavio ubojstvo. Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku Državno odvjetništvo predložilo je pritvor za Šunjergu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog toga što je istražni zatvor nužan radi neometnog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške

Neki nacionalni mediji, pozivajući se na Šunjergina branitelja, objavili su da je sudac istrage prihvatio taj prijedlog i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor bez mogućnosti jamčevine, objavila je Hina.

Šunjergin odvjetnik Frane Baica potvrdio je da je njegov branjenik ispričao sve što se dogodilo i priznao što je učinio.

'Priznao je što je učinio. Imao je neke svoje motive, ali kažem - to spada već sad u detalje obrane koja će biti kasnije iznesena pred sudom. Radi se o teškim kaznenim djelima za koje zakon predviđa mogućnost od 5 do 50 godina', izjavio je Baica, prenosi HRT.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku oglasilo se u utorak priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.

'Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predijelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrijelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula. Osnovano se sumnja da se potom uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, sa udaljenost od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrijelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja.

Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj, nakon što je bio prisutan i vidio da je prvookrivljenik usmrtio na prethodno opisani način svoju majku u osobnom automobilu marke Citroen Saxo, izašao iz vozila te otišao svojoj kući bez da je nadležnim tijelima prijavio počinjenje tog kaznenog djela iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora deset godina i teža.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog toga što je istražni zatvor nužan radi neometnog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške', navodi se u priopćenju DORH-a.