VRIJEME U HRVATSKOJ

Sunčano i toplije: Temperature se penju i do 14 Celzijevaca

22.12.2017 u 07:25

Bionic
Reading

Diljem zemlje rastu temperature, s vrhuncem za vikend. Najtoplije na jugu, uz mirno i sunčano vrijeme i u unutrašnjosti Hrvatske, bar u iduća tri dana

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorloškog zavoda za petak. Ujutro mjestimice uz više oblaka postoji mogućnost za slabu oborinu koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, ponajprije na istoku zemlje.

Vrijeme 22.12. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena bura, mjestimice s jakim i olujnim udarima. Najviša temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu od 9 do 14 Celzijevaca.

U glavnom gradu Zagrebu djelomice sunčano, a vjetar većinom slab. Najviša temperatura između 5 i 8 stupnjeva. 

  • +21
Advent u Klovićevim dvorima Izvor: Promo fotografije / Autor: ZVONIMIR_FERINA

U Splitu temperatura od 2 do 9 stupnjeva tijekom dana, uz sunčano vrijeme bez oborina. Idućega tjedna temperature rastu i preko 10 Celzijevaca.

Rijeka u petak na maksimalnih 11, uz mogućnost oborina od utorka, dok se za Osijek maksimalna dnevna temperatura predviđa za 6 supnjeva.

U Gospiću od 0 do 5 stupnjeva, uz porast temperature od nedjelje.

Za subotu se u  unutrašnjosti djelomice sunčano, mjestimice uz povećanu naoblaku i uglavnom bez oborine. Na Jadranu i u predjelima uz njega pretežno sunčano.

Vjetar na kopnu većinom slab, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverni vjetar, povremeno s jakim i olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1, na Jadranu od 3 do 6 Celzijevaca. Najviša dnevna na kopnu između 5 i 7, a na Jadranu od 10 do 13 stupnjeva.