STIŽU NAM BLAGDANI

Rastu temperature, evo gdje će u zemlji biti najtoplije

21.12.2017 u 07:13

Bionic
Reading

Ususret Božiću diljem zemlje sve je toplije i bez oborina. Ovakvo vrijeme nastavit će se i krajem tjedna - pogledajte gdje će biti najljepše

Na Jadranu i uz njega prevladavat će sunčano. U ostatku unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno i uglavnom bez oborina. U noći na petak mjestimice je moguća slaba oborina koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, ponajprije u istočnoj Hrvatskoj, prognoza je Državnog hidrometeorloškog zavoda.

Vrijeme 21.12. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverni vjetar, mjestimice s jakim, u početku i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 10 Celzijevih stupnjeva.

  • +2
Na plažu Banje more izbacilo minu iz Drugog svjetskog rata Izvor: Cropix / Autor: Niksa Duper / CROPIX

U Zagrebu umjereno do pretežno oblačno i uglavnom bez oborine. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 3 do 5 stupnjeva, dok se za Split predviđa maksimalnih sunačnih 7 Celzijevaca. Temperatura krajem tjedna raste i preko 10 stupnjeva - dok se za Dubrovnik predviđa 12, najviše u zemlji.

U Osijeku od -2 do 3 stupnja, oblačno uz mogućnost oborina u petak. Za blagdane toplo i sunčano, kao i u ostatku zemlje.

Rijeka u četvrtak na najviših sedam stupnjeva, a prve oborine predviđaju se za ponedjeljak, uz rast temperature. U Gospiću hladno uz kretanje dnevne temperature od -3 do 2 stupnja. Za blagdane oko 10 Celzijevaca bez oborina.

  • +7
Kiša meteora Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će podržavati dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju. U takvim će se uvjetima većina ljudi osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

  • +14
Advent u Zagrebu: Noćni ugođaj Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić