12 GODINA ZATVORA

Nuša Bunić proglašena krivom, sud je obranu proglasio 'neprihvatljivom, neživotnom, nelogičnom i neistinitom'

22.05.2019 u 08:59

Bionic
Reading

Županijski sud u Varaždinu donio je presudu u slučaju protiv Nuše Bunić (23), optužene da je 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3.20 sati nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom ubola svog bivšeg dečka Nikolu Tureka (30) u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju

Kao javlja Jutarnji, sutkinja je Nušu Bunić proglasila krivom za ubojstvo Nikole Tureka!

Dobila je 12 godina zatvora. Uračunava joj se vrijeme provedeno u pritvoru, oslobođena je plaćanja troškova postupka, a pritvor joj je produljen do pravomoćnosti presude.

  • +13
Nuša Bunić na čitanju presude Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

U ponedjeljak je održano posljednje ročište na suđenju tijekom kojeg su obrana i tužiteljstvo iznijeli svoje završne riječi. Tada je Nuša Bunić iznijela svoju obranu u smislu da je bila riječ o samoobrani, izvijestile su Varaždinske vijesti.

Sudsko vijeće zaključilo je da je obrana okrivljene neprihvatljiva, neživotna, nelogična i neistinita.

"Svojim pasivnim držanjem onemogućila je sudu da provjeri njezinu obranu. Nije čak htjela aktivno sudjelovati niti na rekonstrukciji zločina", rekla je sutkinja Ljiljana Kolenko.

"Ovo Vijeće smatra da je kazneno djelo počinjeno s izravnom namjerom jer je to htjela, a među ostalim je dokaz i futrola nađena u njezinoj torbici. Nema govora o nužnoj obrani, a ozljede koje je zadobila mogla si je sama nanijeti. Mi smatramo da je 12 godina adekvatna kazna, uzevši u obzir i njezinu i dob oštećenika", rekla je sutkinja.

Suđenje je zatvoreno za javnost na traženje odvjetnika okrivljene.

  • +7
Privođenje Nuše Bunić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Nuša Bunić tereti se za ubojstvo svog bivšeg dečka Nikole Tureka, a u lipnju joj ističe maksimalni dvogodišnji rok za istražni pritvor.

Bunić je optužena da je 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3.20 sati nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom ubola Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, zbog čega je muškarac dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Nušin otac Danko Bunić, umirovljeni načelnik policije, rekao je za Jutarnji list da je Nuša ispričala policiji kako je bila 'napadnuta i silovana', iako nije bila baš pričljiva. Je li to bio zločin u samoobrani, iz strasti ili s predumišljajem, bit će vjerojatno jasnije nakon izricanja same presude.

Turekovi su ogorčeni zbog Nušine optužbe za silovanje.

'Lako je optužiti onoga kojeg nema i ne može se braniti. Kad je došla do portirnice nije zvala policiju i Hitnu pomoć, nego svog posvojitelja. Policiju nije zvala ni službena osoba na portirnici, ni nitko od njezinih, premda su znali što se dogodilo. Da se došlo prije Nikola bi možda bio invalid, ali bio bi živ', rekao je Zdravko Turek za Jutarnji.