OŠTETIO PRORAČUN I DINAMO

Sud potvrdio optužnicu. Mamić: To je politički montiran proces

29.11.2016 u 10:42

  • +5

Zdravko Mamić dolazi na Županijski sud

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Bionic
Reading

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku pod predsjedanjem Zvonka Vrbana potvrdilo je optužnicu protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, poreznika Milana Pernara te bivšeg člana Uprave Dinama Damira Vrbanovića

Optužene se tereti da su oštetili državni proračun za 12 milijuna kuna, a Nogometni klub Dinamo za gotovo 116 milijuna kuna.

Obrana je u lipnju zatražila izuzeće dijela dokaza, ali je Optužno vijeće odbilo taj zahtjev.

Vrhovni sud je na prijedlog Državnog odvjetništva prebacio slučaj na osječki Županijski sud zbog poznanstava optuženih s troje zagrebačkih sudaca, od kojih je dvoje angažirano i u Arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog saveza.

Zdravko Mamić je prilikom izlaska iz sudnice izjavio kako je riječ o politički montiranom procesu, ali da jedva čeka da počne suđenje

'U dosadašnjem postupku sam bio obvezan čuvati tajnu procesa, a sada mogu reći hrvatskoj javnosti da je to politički montiran proces, sazdan na zločestim konstrukcijama. Budite sigurni u periodu u kojem ćemo se viđati, uveseljavat ću vas i pričati što je prava istina. Možda ću čak organizirati i vlastito snimanje čitavog suđenja', rekao je Mamić.