PRAVDA IZ BEOGRADSKE KUHINJE

Sud ne zanimaju svjedoci koji dokazuju da Veljko Marić nije bio u Rastovcu

28.09.2011 u 16:22

Bionic
Reading

Odvjetnik hrvatskog branitelja Veljka Marića, koji je prije nekoliko dana osuđen na višem sudu u Beogradu na 12 godina zatvora na temelju optužnice za ubojstvo Petra Slijepčevića u listopadu 1991. na području Grubišnog Polja, kaže kako je sud odbio saslušati svjedoke koji su mogli potvrditi kako Marić 1991. uopće nije bio u Rastovcu

Sud je, kaže odvjetnik Đorđe Dozet, odbio saslušati te svjedoke. Sam Marić, koji je na srpsko-bugarskoj granici uhićen prošle godine te se od tada nalazio u pritvoru u Srbiji, razočaran je što se suđenje uopće odvija u Srbiji. Razočaran je i, kako kaže Dozet, dokazima koji su na sud stigli 'iz četvrte ruke'.

'Svi dokazi koji bi teretili mojeg klijenta izvedeni su u Hrvatskoj, ne u Srbiji, što znači da ovaj sud nikada nije ni čuo svjedočenja osoba koje su Marića teretile da je u Rastovcu počinio ubojstvo', rekao je Dozet.

Marić i Dozet podnijet će žalbu na prvostupanjsku presudu te inzistirati na obrani prema kojoj optuženik nije bio na mjestu zločina. Kako doznaje Globus, protiv Marića vodi se još jedna istraga te ga se sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu još troje ljudi.