TKO JE MINISTAR PROMETA?

Strelovit politički uzlet ambicioznog Olega Butkovića

19.10.2016 u 13:35

Bionic
Reading

Oleg Butković ponovno je postao ministar mora, prometa i infrastrukture, nakon što je tu funkciju obavljao u vladi Tihomira Oreškovića. Ime ambicioznog Butkovića visjelo je u kadrovskim križaljkama i njegova pozicija u vladi Andreja Plenkovića nije bila sigurna, no očito je ipak zadobio njegovo povjerenje

Butković je rođen je 4. svibnja 1979. u Rijeci. Završio je Pomorski fakultet u Rijeci i diplomirani je inženjer, smjer nautika. Na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2004. je znanstveni novak, a 2008. na tom je fakultetu upisao doktorski studij.

Predsjednikom HDZ-a u Novom Vinodolskom postao je 2004., a 2005. godine izabran je za gradonačelnika Novog Vinodolskog. Godine 2009. ponovno je izabran na neposrednim izborima za gradonačelnika.


Godine 2012. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije, a iste godine izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a, člana Središnjeg odbora HDZ-a, člana Predsjedništva Nacionalnog vijeća HDZ-a te za predsjednika HDZ-ova Odbora za promet, pomorstvo i veze.

Na parlamentarnim izborima 2015. izabran je za zastupnika HDZ-a u Hrvatski sabor.

Govori engleski jezik, a služi se talijanskim i njemačkim jezikom.