Ministrica Murganić

'Štrajk javnih službi je legalan, ali ne smiju ispaštati korisnici'

21.11.2018 u 13:44

Bionic
Reading

Štrajk javnih službi je legalan, ali ne smiju ispaštati korisnici, izjavila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu u Vinici kod Varaždina, gdje je obišla radove na dogradnji dječjeg vrtića, koje sufinancira to ministarstvo

Zamoljena da komentira najavljeni štrajk sindikata javnih službi, koji će početi 28. studenog, i uz to vezanu izjavu SDP-ovog zatupnika Gordan Marasa da je bolje povećati plaće učiteljicama, medicinskim sestrama i ostalim javnim službenicima nego kupovati 16 aviona, ministrica Murganić rekla je da je, što se tiče zaposlenika u socijalnoj skrbi, u lipnju na sjednici Vlade donijeta uredba o povećanju koeficijenata upravo zaposlenicima iz socijalne skrbi te da je o tome i danas razgovarala s kolegicama u Centru za socijalnu skrb u Novom Marofu, gdje je obišla radove na izgradnji novog objekta Centra.

'Oni su pokazali zadovoljstvo jer su upravo socijalni radnici i zaposlenici u socijalnoj djelatnosti bili na neki način najniži s plaćama.. njihov prosjek je još uvijek najniži, s obzirom da prosvjetni i zdravstveni radnici imaju veće plaće. Ali pojedinačno kad uspoređujemo radna mjesta, onda smo se približili i ujednačili', izjavila je ministrica Murganić te dodala da će se kao ministrica, koja je cijeli radni vijek provela u socijalnoj skrbi, uvijek zalagati za dignitet i zaposlenika i korisnika socijalne skrbi.

  • +29
Nada Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

'Štrajk je legalan. Sigurno da mi neće biti drago ako će zbog bilo kakvog oblika prosvjeda biti zakinuti naši korisnici. Ali, isto tako sam svjesna toga da su upravo u socijalnoj skrbi naši zaposlenici navikli da dijele sudbinu naših korisnika i da će učiniti sve da oni ne osjet taj bunt', naglasila je Murganić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Novom Marofu je obišla radove na izgradnji novog objekta Centra za socijalnu skrb, koje Ministarstvo financira s 8,2 milijuna kuna, a u Vinici dogradnju dječjeg vrtića, koju sufinancira s 1,2 milijuna kuna.